Mediko

Kragujevac, jedan od najvećih gradova u Srbiji, ima bogatu tradiciju u oblasti psihologije. Psihološke usluge u Kragujevcu nude se u privatnim ordinacijama, klinikama i javnim ustanovama kao što su Domovi zdravlja i Bolnice.

Psiholozi u Kragujevcu rade na različitim područjima, uključujući kliničku psihologiju, savetovanje, obrazovanje i istraživanje. Mnogi od njih poseduju bogato iskustvo u pružanju psihološke podrške pojedincima i porodicama u različitim životnim situacijama, poput depresije, anksioznosti, stresa, porodičnih problema i drugih mentalnih zdravstvenih stanja.

U Kragujevcu postoji i veliki broj psiholoških udruženja i organizacija koje pružaju podršku i informacije o mentalnom zdravlju. Jedno od najpoznatijih je Udruženje psihologa Srbije, koje ima ogranak i u Kragujevcu. Ovo udruženje organizuje različite događaje, seminare, konferencije i radionice koje pomažu u edukaciji i osnaživanju psihologa u Kragujevcu i širom Srbije.

Kragujevac je takođe poznat po svojim obrazovnim ustanovama, poput Univerziteta u Kragujevcu, na kojima se mogu pronaći različiti programi studija iz oblasti psihologije. Studenti psihologije imaju priliku da steknu znanje iz različitih oblasti psihologije, poput kliničke, razvojne, socijalne i kognitivne psihologije, kao i da steknu praktično iskustvo kroz rad u psihološkim laboratorijama i klinikama.