Mediko

Događaji · June 26, 2023

II Regionalna konferencija “Innovation and Patient Access to Personalized Medicine in Hematology-Roadmap to the Future”

Udruženje LIPA (Udruženje obolelih od limfoma) organizuje II Regionalnu konferenciju “Innovation and Patient Access to Personalized Medicine in Hematology-Roadmap to the Future” od 8. do 10. Septembra 2023. godine. Konferencija će se održati u Nišu u hotelu Ambasador.

Konferencija je regionalnog karaktera i pomoći će da udruženja i pacijenti usklade svoje delovanje i obezbede održivost organizacija. Bez sumnje, ovaj događaj će biti izvor dodatne motivacije za kontinuiranom edukacijom timova i zajednica koje LIPA podržava. Kroz dvodnevnu konferenciju, učesnici će imati prilike da kroz pet sesija čuju najnovija dostignuća i saznanja u lečenju i dijagnostici hematoloških maligniteta, primeni koncepta PHC i primere dobre prakse. Prisutni će imati priliku da poslušaju izlaganja najvećih imena iz oblasti hematologije iz Srbije, Bugarske, Hrvatske ali i van regiona, kao i eksperata iz oblasti personalizovane onkologije i zdravstvenih podataka. Predavači će biti dr Danijela Agić, dr Olivera Marković, Asist prim dr sc med Zorica Cvetković, Goran Marjanović, Doc dr Dušan Škiljević, Bojan Trkulja, Prof Predrag Djurdjević, Ivana Šarac.

Učesnici će steći znanja koja će im pomoći da pruže podršku pacijentima sa limfomom i HLL i istovremeno mogu ojačati prekograničnu saradnju između pacijenata, udruženja i eksperata u cilju što bolje dijagnostike i lečenje limfoma.

Detaljnije o konferenciji možete pročitati na sajtu udruženja LIPA .