Mediko

Blog · May 14, 2019

Kako pronaći najboljeg stomatologa za sebe

Zdravlje  zuba je ključno  za Vaše opšte zdravlje i zdravo telo. Da biste bili sigurni da su  Vam zubi i usna duplja zdravi, morate pronaći stomalotoga koji  ima sposobnost i  stručnost da proverava, dijagnostikuje i leči  bilo koji potencijalni problem Vaših zuba, a ujedno i da Vam pomogne da održavate oralno zdravlje u dobrom stanju. Nažalost, pronaći dobrog stomatologa nije tako lako kao što zvuči. Postoji nekolicina stvari koje treba razmotriti  pre konačne  odluke kod kojeg stomatologa otići.

1.Visina cene usluge

Pre svega, treba razmotriti koliko stomatolozi naplaćuju svoje usluge. Pojedini su skuplji od drugih ali nude i veću stručnost od drugih.
Ukoliko pronađete stomatološku ordinaciju sa vrlo visokom cenom usluga, nemojte odustati od njih  samo zato što su skuplji.  Neke druge stvari koje treba razmotriti jesu  i to da li klinika prihvata osiguranje  kao i opcije plaćanja  i da li upućuju na specijaliste.

2. Lokacija i radno vreme

Pronalaženje stomatologa koji je blizu  Vašeg posla ili doma je uvek preporučljivo. Proverite radno vreme i da li pružaju usluge u hitnim slučajevima. Naravno,  proverite  da li pregled mora da se zakazuje.

3.Stručnost

Od velike važnosti je i provera stučnosti  znanja stomatologa. On mora biti u mogućnosti da svojim znanjem predstavi kliniku ili ordinaciju u najbolje svetlu.
Predstavljanje treba da promoviše zdravlje a osoblje treba da bude efikasno u davanju odgovora na sva Vaša pitanja.  Možete kontaktirati i lokalno udruženje stomatologa i pružaoce usluga osiguranja da bi  se proverila „pozadina“ stomatologa.

4. Preporuke

Takođe, stomatologa morate pitati i za preporuke koje garantuju njegovu stručnost. Neko ko je koristio njegove usluge ranije i ko Vam može  najbolje reći o stomatologu i njegovim uslugama.

Ovo su neki od najboljih načina kako da pronađete najboljeg  stomatologa. Kada ga pronađete morate ga redovno posećivati i ići na preglede dva put godišnje.


Vaš stomatolog mora biti u mogućnosti da Vam pomogne sa svim stomatološkim problemima,  savetuje Vas o oralnom zdravlju i obezbedi Vam adekvatan tretman kada je to potrebno.