Mediko

Lekovi · June 29, 2023

boulardi

S. Boulardii bulacol 500mg kapsule

S. Boulardii Bulacol 500mg, proizvod kompanije Ivančić i sinovi, sadrži probiotski kvasac Saccharomyces boulardii (S. boulardii) i doprinosi očuvanju zdravlja i funkcije digestivnog trakta. On ima sposobnost da ublaži intenzitet i trajanje stomačnih tegoba poput dijareje, mučnine i bolova u stomaku.

S. Boulardii Bulacol 500 se preporučuje za upotrebu kod odraslih osoba, posebno tokom i nakon antibiotske terapije. Kapsule ovog preparata su biljnog porekla, što znači da ih mogu koristiti i vegani i vegetarijanci.

Važno je napomenuti da osobe koje se trenutno leče antimikoticima ne bi trebalo da koriste S. Boulardii Bulacol 500 kapsule, jer postoji mogućnost da se terapijski efekat smanji. Takođe, upotreba proizvoda koji sadrže Saccharomyces cerevisiae var. boulardii nije preporučljiva za osobe sa oslabljenim imunološkim sistemom, osobe koje primaju imunosupresivnu terapiju, uključujući pacijente sa alograftom, osobe sa krvavom dijarejom i osobe koje imaju centralni venski kateter.

Takođe treba izbegavati istovremeno konzumiranje alkohola i preparata S. Boulardii Bulacol 500, jer alkohol može umanjiti efikasnost mikroorganizama koje ovaj proizvod sadrži.

Način upotrebe

ChatGPT

Preporučena doza za odrasle je jedna kapsula dnevno, koja treba da se uzima sa malo tečnosti. Ukoliko osoba ima poteškoće sa gutanjem kapsule, može se otvoriti i sadržaj kapsule razmutiti u maloj količini tečnosti i odmah popiti. Vreme uzimanja preparata nije vezano za obrok.

Važno je napomenuti da osobe koje trenutno primaju antimikotičku terapiju ne bi trebalo da koriste kapsule S. Boulardii Bulacol 500, jer to može dovesti do smanjenja terapijskog efekta. Takođe, upotreba proizvoda koji sadrže Saccharomyces cerevisiae var. boulardii se ne preporučuje kod osoba sa oslabljenim imunološkim sistemom, osobama koje su na imunosupresivnoj terapiji (uključujući pacijente sa alograftom), osobama koje pate od krvave dijareje i osoba sa centralnim venskim kateterom.

Sastav

Jedna kapsula sadrži 500mg (5 milijardi živih ćelija u trenutku pakovanja) kulture mikroorganizama Saccharomyces boulardii. Još jedan sastojak u kapsuli je hidroksipropilmetilceluloza, koji se koristi kao stabilizator.