Mediko

Blog · May 10, 2019

Zašto Vaša stomatološka ordinacija treba da ima blog?

Dentalna medicina spavanja je oblast stomatologije koja se fokusira na upotrebu oralne terapije za terapiju disanja kod poremećaja spavanja, koji uključuju hrkanje i opstruktivnu apnemiju za vreme spavanja (OSA).

Stručnjak za OSA stomatologiju otkriva kako ga je pisanje bloga povezalo sa pacijentima i povećalo njegov kredibilitet, te nudi uvid u to kako odabrati teme za pisanje blogova.

Kao stomatolog, da li ste znali da pisanje bloga na vašem sajtu, može napraviti razliku u Vašoj praksi naspram vremena pre pisanja bloga? Kada razmišljate o blogu, prvo što pomislite jeste kolumna o najnovijim tračevima ili sportski sažetak, ali blog se može pisati na bilo koju temu iz bilo koje oblasti- od preduzeća do lične upotrebe. Naš cilj je imati redovnu praksu sa velikim brojem pacijenata koji ulažu u poboljšanje zdravlja svojim stomatološkim znanjem. Da vidimo kako možete doći do bloga za svoju intrernet stranicu.

Poboljšano prisustvo internet stranice

Jedan od važnih faktora koji bolje pozicioniraju Vašu internet stranicu jeste kreiranje i održavanje blog postova.

Korišćenje bloga za redovno održavanje sajta Vaše stomatološke ordinacije važno je zbog lakšeg pronalaska Vaše ordinacije od strane potencijalnih i postojećih pacijenata i od značajne važnosti je za njihov odnos sa Vama.

Vođenje bloga poboljšava šanse za pronalaženje posla, odnosno pacijenata. A kako se to dešava?

Do poboljšanja dolazi sa svakim novim tekstom  jer se time stvara i indeksira nova internet stranica.
Dobro napisani  i informativni  blog postovi privlače više „klikova“  dajući Vašem sajtu bolju poziciju na pretraživaču- tu se, na praktičnom primeru, SEO poboljšava.

Povećanje kredibiliteta

Ne samo da ćete dobiti veću vidljivost na pretraživaču već ćete time dobiti i veći kredibilitet.  Ako stalno pišete kreativan, koristan i relevantan sadržaj za svoje čitaoce počećete da budete  poznati kao „vođa misli“. Drugim rečima, Vi ćete biti neko ko se smatra vodećim  stručnjakom u  svojoj oblasti, što pomaže  pri sticanju poverenja od strane čitalaca a njih pretvara u Vaše buduće pacijente.

Dostupnost bloga Vam pomaže da  stvorite pouzdanu reputaciju  kod svojih pacijenata. Ukoliko redovno ažurirate Vaš blog i dajete važne stomatološke informacije, to će Vaši pacijenti početi više da Vam  veruju te će početi da dolaze baš kod Vas radi konsultacija u vezi stomatoloških problema. Aktivno blogovanje će doprineti  tome da sebe i svoju praksu predstavite što stručnije- bilo da se radi o opštoj stomatologiji, OSA stomatologiji, implantima, protezama ili drugim značajnim temama.

Potencijalni i postojeći pacijenti  žele da se osećaju što prisniji sa Vama kao svojim stomatologom  i Vašom praksom. Što se prisnije osećaju sa Vama to će oni biti skloniji da od Vas traže savet. Blogovanjem nastavljate sa pružanjem prakse svojim pacijentima i van Vaše ordinacije- Vaša briga o pacijentima se ne zaustavlja kada napuste ordinaciju.Smernice za izbor tema

Ono što je najbolje kod blogovanja jeste da su teme neograničene.  Šta to praktično znači? 
To znači da možete da pišete o bilo čemu što se odnosi  na Vas,  Vašu praksu, stomatološke teme, važne događaje itd.  Budite sigurni da odaberete za temu ono o čemu  ljudi žele da čuju. Jednostavan način da se odabare tema jeste na osnovu pitanja Vaših pacijenata. Možete korisiti svoj blog kako biste odgovorili na pitanja pacijenata-Vaši pacijenti  onda mogu da posete Vaš blog da bi dobili odgovore na svoja pitanja.

Možda ćete želeti da potražite i druge blog postove iz Vaše oblasti kao i popularne blog tekstove da biste dobili ideje za svoj  blog. Gledanjem onog što drugi  blogovi objavljuju može Vam pomoći u izboru onoga o čemu  Vaši pacijenti vole da čitaju. U prošlosti, Vaš blog i saopštenja za štampu bile su dve odvojene  oblasti.  Međutim, danas blog tekstovi  mogu biti bolji izvor informacija od saopštenja za štampu. Koristeći svog blog, ne samo u svrhu informisanja i pružanja stučnih informacija pacijentima, već i za najavu događaja možete dobiti  blog koji objedinjuje  sve ono  što treba da dopre do Vaših pacijenata.

Zaključak

U prvi mah, vođenje bloga se može smatrati prisilnim, ali ćete se vremenom radovati svakom novom objavljenom tekstu, čak možete doći u situaciju da vodite beleške o tome šta će biti sledeća tema Vašeg bloga.
Blogovanje je zabavno i može značajno da poboljšati poziciju Vaše internet stranice i Vaš kredibilitet. Videćete da je nagrada za blogovanje vredna dodatnog napora.
Otkrili smo da je mnogo puta uspeh dobijanja novih pacijenata bio kroz aktivno vođenje bloga. Sa aktivnim i aružiranim blogom, Vaši pacijenti će znati da ste stručnjak za stomatologiju.