Mediko

Blog / News · August 10, 2022

zatezanje koze

Zatezanje kože

Kako starimo, spoljašnji sloj naše kože se prirodno stanji, a uz to ide i sloj masti i kolagena koji su nekada održavali našu kožu mladalačkom i zategnutom. Za razliku od zategnutog, gipkog izgleda vaše kože kada ste mlađi, koža koja stari gubi svoju elastičnost i sposobnost da se „oporavi“.


Simptomi starenja postaju očigledniji kada vaša koža počne da visi u oblastima kao što su obrazi/vilica i vrat. Gubitak mišića/težine i trudnoća takođe doprinose opuštenoj koži na našim telima. Zbog gubitka volumena koji je u suštini istegnuo našu kožu, ova područja koja su nekada izgledala zategnuta i definisana počinju da izgledaju tanko i opušteno. Na našu nesreću, ovaj ciklus je nepovratan i prirodno se javlja u svačijem životu.


Tretmani za učvršćivanje i toniranje, zatezanje kože, kao što su iglanje kože, RF učvršćivanje i konturiranje, LPG tretmani, prodiru u dublji sloj kože kako bi stimulisali rast novog kolagena za dugoročno poboljšanje kontura lica i pružili efekte učvršćivanja za lice i vrat.

Ukoliko su tretmani zatezanja lica neinvazivni, zahtevaju minimalno vreme zastoja. Iako možete osetiti blagu nelagodnost, naknadna nega je minimalna. U 48 sati nakon tretmana zatezanja lica, izbegavajte izlaganje suncu, saune, jake hemikalije i rigorozne vežbe. Takođe je neophodno zaštititi kožu od štetnih UV zraka, jer opekotine od sunca mogu uticati na proces zarastanja.
U zavisnosti od toga koji tretman za učvršćivanje i zatezanje kože izaberete, na tržištu postoji i niz seruma za nanošenje pre i posle tretmana kako bi se obezbedio brz proces zarastanja, a da koža ostane puna i hidratizovana.