Mediko

Lekari · March 22, 2023

Dr Sanja Šarac

Doc dr. sc. med. Sanja Šarac

Prof. dr sci. med. Sanja Šarac je pulmolog s bogatim iskustvom u oblasti pulmološke onkologije, astme, hronične opstrukcijske bolesti pluća i nespecifičnih zapaljenskih bolesti pluća. Njena stručnost i posvećenost medicinskoj zajednici su neosporni, a trenutno je na mestu načelnika prvog odeljenja i zamenika načelnika Klinike za pulmologiju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, gde radi od 2003. godine.
Dr Šarac je diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine, nakon čega je stekla specijalizaciju iz pneumoftiziologije 2008. i subspecijalizaciju iz pulmologije 2016. godine. Njena doktorska disertacija, pod naslovom “Procena kvaliteta života pacijenata obolelih od nesitnoćelijskog karcinoma pluća lečenih hemioterapijom”, predstavlja značajan doprinos oblasti.
Obrazovanje je nastavila na Medicinskom fakultetu Univerziteta Odbrane u Beogradu, gde je 2013. postala asistent na katedri interne medicine, da bi 2017. bila imenovana docentkinjom na istoj katedri, sa fokusom na kliničku onkologiju i palijativnu medicinu. Godine 2022. postala je vanredni profesor na istoj katedri, nastavljajući da deli svoje znanje i iskustvo sa budućim medicinskim stručnjacima.
Član je mnogih medicinskih organizacija, uključujući Srpsko lekarsko društvo, Lekarsku komoru Srbije, Udruženje pulmologa Srbije, Evropsko respiratorno društvo (ERS) i Evropsko društvo za medicinsku onkologiju (ESMO).

Učesnik je brojnih domaćih i međunarodnih skupova sa stručnim i naučnim radovima kao autor i koautor. Sa ukupno 52 objavljena rada, od kojih je 11 indeksirano u Science Citation Index (SCI), njen doprinos medicinskoj zajednici je izuzetno cenjen i priznat.

U Poliklinici Vaša kuća zdravlja možete zakazati pulmološki pregled kod dr Sanje.