Mediko

News · November 9, 2023

Global Digital Clinic

Global Digital Clinic, novo rešenje za zdravstvene radnike i pacijente

Global Digital Clinic ulazi u petu godinu rada. Jedinstvena usluga na našim prostorima još uvek je nedovoljno poznata široj javnosti, a korist od nje imaju svi. Medicinski radnici putem inovativne platforme dobijaju priliku da otvore svoje onlajn ordinacije, a pacijenti mogućnost da sa kompjutera ili mobilnog telefona zakažu pregled, kućnu posetu, ili obave video konsultacije sa vrhunskim stručnjacima.

Na Global Digital Clinic sajtu, čiju izvanrednu ponudu možete proveriti odmah, nalazi se više stotina zdravstvenih radnika – lekara specijalista gotovo svih grana medicine, medicinskih sestara i tehničara, psihologa i defektologa, fizioterapeuta, stomatologa, farmaceuta. Među njima su neka od najvećih imena domaće medicine, eksperti sa višedecenijskim iskustvom, doktori medicinskih nauka, univerzitetski profesori. Svoj interes da se kolektivno uključe u platformu pronašle su i Opšta bolnica Acibadem BelMedic, Atlas opšta bolnica, Poliklinika Human, Specijalna bolnica Spebo…

Benefiti za zdravstvene radnike

Global Digital Clinic (GDC) nudi vlasnicima ordinacija, poliklinika, klinika, bolnica, da na platformi otvore virtuelne lekarske ordinacije. Posle potpisivanja ugovora i uplate godišnje pretplate može se otvoriti neograničen broj profila za zdravstvene radnike. Non-stop tehnička podrška je obezbeđena, kao i briga o administrativnim poslovima. Rešenje je veoma praktično, pošto medicinsko osoblje i vlasnici klinika nemaju potrebu da angažuju agenciju koja bi im dizajnirala, opremila i održavala sajt i napravila aplikaciju, ni osobe koje bi se bavile sekretarskom i finansijskom evidencijom.

Sve na GDC platformi je pregledno i jednostavno. Lekar je obavezan da dostavi samo svoje slobodne termine, jezike na kojima komunicira, i da se opredeli da li će sa pacijentima razgovarati samo onlajn ili će ponuditi i kućnu posetu, odnosno pregled u ordinaciji. Na svom profilu će potom, na kompjuteru, laptopu, mobilnom telefonu ili tabletu, kad ima zainteresovanih, dobiti sve podatke o pacijentima, kao i termin za video uključenje ili pregled u ambulanti, adresu za kućnu posetu.     

Idealna rešenja za pacijente  

Global Digital Clinic je mesto na kojem pacijent dobija mogućnost video konsultacija sa lekarima po svom izboru, u terminu koji mu odgovara, od kuće, sa posla, putovanja, ili bilo kog drugog mesta. Usluga je posebno korisna ako se želi drugo mišljenje vezano za veći zdravstveni problem, kada postoje nedoumice, strah i briga, kod priprema za operacije, terapije za bebe i decu, višestrukih međusobno povezanih bolesti, nejasnih simptoma…

Kućna nega medicinskih sestara i fizioterapeuta i mogućnost onlajn zakazivanja predstavlja veliko olakšanje za osobe koje brinu za roditelje u drugim gradovima i državama. Pripadnici dijaspore i naši državljani na radu u inostranstvu mogu koristiti usluge video konsultacija za sebe i svoju porodicu, brzo i lako, po pristupačnim cenama. Osobe sa psihičkim problemima, strahovima, bolestima zavisnosti… koje oklevaju da odu u ordinaciju mogu putem video poziva obezbediti pomoć i kompletnu psihoterapiju.

Princip rada Global Digital Clinic je jasan svima koji koriste internet i mobilne telefone. Dovoljno je registrovati se besplatno i otvoriti lični nalog na sajtu. Kada se ulogujete biće vam ponuđeni lekari i drugi zdravstveni radnici sa slobodnim terminima i opisom usluga (video razgovor, kućna poseta, pregled u ordinaciji). Videćete i dužinu trajanja video konsultacija, pregleda, cene, adrese ordinacija ako želite da zakažete pregled. U svom profilu ćete zatim popuniti svoj medicinski karton, u koji ćete uneti dijagnoze, bolesti, terapiju koju koristite, skenirane ili fotografisane nalaze. Sve to će lekar koga izaberete koristiti za uvid u vaš slučaj.   

Na sajt se možete registrovati putem desktop računara ili laptopa, ili korišćenjem aplikacije za mobilne uređaje pod nazivom GDC Visit me. Aplikacija se može preuzeti besplatno za iOS i Android operativne sisteme u App Store i Google Play prodavnicama.