kvrzica ispod pazuha bol

Imam bolnu kvržicu ispod pazuha. Šta to može biti?

Dženis Rirdon, medicinska sestra:

Folikuli dlake mogu dobiti bakterijske infekcije, uzrokujući apsces. One su prilično bolne. Uzimanje vruće mokre krpe za pranje i držanje na jednom od ovih apscesa nekoliko puta dnevno može dovesti do toga da će se konačno otvoriti i isprazniti svoj sadržaj. Lekar takođe može otvoriti apsces u ordinaciji kako bi isprao sadržaj tečnosti i čestica. Postoje slučajevi kada je potrebna veća anestezija i operaciona sala je prikladna za lečenje apscesa. Apscesi se mogu pojaviti skoro bilo gde na telu (često na zadnjici). Pazuh je divno mesto za formiranje apscesa jer je obično vlažan i topao; savršeno mesto za kolonizaciju bakterija.

Takođe možete dobiti otečene limfne čvorove, ali oni često ne bole; oni su samo znak da se vaše telo bori sa nekim napadačem negde distalno od tog limfnog čvora (npr. ako je čvor u preponama, problem može biti u nozi ili stopalu; ako je čvor u pazuhu, to može biti problem u ruci na toj strani, ali i dreniraju limfoidno tkivo dojke).

Catherine Gallagher, studirala je medicinu na Univerzitetu Immaculata:

Može biti otečen čvor..kao urasla kosa ili cistična infekcija. To je najverovatnije. Međutim, kvržicu, bolnu ili ne, treba da pregleda lekar i leči. Ima male šanse da bude maligni, ali će možda biti potrebna drenaža i možda biopsija. Ne čekaj.

Matt Hunter, B.S. Medicina i zdravstvena zaštita, Univerzitet Južne Karoline

U vašem pazuhu se nalaze limfni čvorovi, koji se nazivaju aksilarni limfni čvorovi. Povremeno oni postanu otečeni, posebno kada ste bolesni. Nakon nekog vremena, vaš limfni sistem će isušiti čvorove i sve će se vratiti kako treba. Međutim, ako se to ne dogodi, trebalo bi da posetite lekara da proverite nešto ozbiljnije, kao što je limfom.

kvrzica ispod pazuha bol

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *