Mediko

Događaji · February 10, 2024

Simpozijum-akutna kardiovaskularna nega

Kongres ESC Acute CardioVascular Care 2024

Međunarodni kongres ESC Acute CardioVascular Care 2024 u organizaciji Udruženja za kardiovaskularnu negu (ACVC) ESC okuplja sve profesionalce sa zajedničkim interesovanjem za akutnu i kritičnu negu kardiovaskularnih bolesti. Kongres će se održati u Atini-Grčka od 08. do 10. marta 2024. godine.
Pokriva širok spektar tema, uključujući akutne koronarne sindrome, akutnu srčanu insuficijenciju, aritmije, interventnu kardiologiju i druge oblasti.
To je mesto za razmenu znanja sa najvećim stručnjacima, sticanje novih perspektiva i stvaranje sinergije za poboljšanje kvaliteta nege i ishoda pacijenata sa akutnim kardiovaskularnim oboljenjima.


Program
Sesije posvećene mladima
• Kako koristiti biomarkere u akutnoj kardiovaskularnoj nezi
• Komplikacije nakon AMI
• ABC za pacijenta sa akutnom valvularnom bolešću
• Rani pristup kardiogenom šoku: šta je zaista važno i budući pravci
• Debate u reanimaciji: balansiranje kontroverzi i dokaza
Druge atraktivne sesije
• Lečenje pacijenata sa plućnom embolijom srednje visokog i visokog rizika
• Vruće teme o akutnim koronarnim sindromima
• Reanimirani vanbolnički srčani zastoj: šta smo naučili i kako dalje
• Kako pristupiti kliničkim izazovima u kardiovaskularnoj intenzivnoj nezi


Novo ove godine!


Opasnosti tokom akutne kardiološke nege
Ova sesija je osmišljena da se zabavite dok igrate interaktivnu igru u kojoj domaćin postavlja pitanja takmičarskim timovima, bazirana na osnovu različitih kategorija zdravlja srca, od hemodinamike i aritmija do kardiogenog šoka, bubrežnih i plućnih problema.


Soba za bekstvo od kardiogenog šoka
Ova sesija će naglasiti ključne aspekte multidisciplinarnog upravljanja kardiogenim šokom, koristeći format zasnovan na igrici da bi se inkorporirali ključni aspekti kardiološkog upravljanja intenzivne nege pacijenata sa ovim stanjem. Učenici će biti izloženi stvarnim situacijama, brzim tempom koje zahtevaju korišćenje pravovremenih i tačnih veština donošenja odluka, uz negovanje odgovarajuće timske dinamike i komunikacije.
Ova radionica se ponavlja tri puta tokom kongresa.
Broj mesta je ograničen, nije potrebna prethodna prijava.

Put Evropskog istraživačkog saveta (ERC)
Pridružite nam se na informativnoj i pronicljivoj stazi o kardiopulmonalnoj reanimaciji (CPR) na predstojećem ACVC kongresu u Atini! Zajednički priređena od ACVC-a i ERC-a, ova prezentacija će sadržati sesije i diskusije posvećene najnovijim dostignućima i najboljim praksama u CPR-u. Bez obzira da li ste iskusan medicinski stručnjak ili novajlija u ovoj oblasti, ovo je odlična prilika da unapredite svoje znanje, podelite iskustva i umrežite se sa stručnjacima iz oblasti urgentne medicine. Ne propustite ovo neprocenjivo iskustvo učenja! Idite na ERC program za praćenje.

Radionice ESC Acute Cardiovascular Care 2024

Kongres ESC Acute Cardiovascular Care Congress 2024 pruža jedinstvenu priliku da naučite ili unapredite svoje veštine:
• NOVO! Soba za bekstvo od kardiogenog šoka
• Metodologija istraživanja
• Kardiopulmonalna reanimacija

Prezentacije vodećih svetskih stručnjaka koje pokrivaju čitav spektar akutne kardiološke nege
Uključujući akutne koronarne sindrome, akutnu srčanu insuficijenciju, reperfuziju i revaskularizaciju, mehaničku cirkulatornu podršku u šoku ili stanju koje prethodi šoku, lečenje aritmija u akutnom okruženju, refraktorni srčani zastoj, akutnu vensku tromboemboliju, kardiotorakalnu intenzivnu negu, sa posebnom prevencijom na antitrombotičku terapiju, snižavanje lipida i strategije borbe protiv dijabetesa.

Sažetak i prezentacije kliničkih slučajeva
Kongres ističe inovativna istraživanja i prezentacije slučajeva. Predavači diskutuju o nalazima sa kolegama i međunarodnim stručnjacima u namenskoj oblasti ekspertize. Predstavljanje rada omogućava angažovanje sa kolegama istraživačima, ključnim liderima mišljenja, potencijalnim koistraživačima i mentorima u vašoj oblasti.
Takođe daje vašem radu dugoročnu vidljivost.