Kursevi · March 21, 2023

Online kurs: Nauka o praktičnim poboljšanjima u zdravstvenoj zaštiti – putokaz za postizanje rezultata

Naučite veštine i alate nauke o poboljšanju da biste napravili pozitivne promene u zdravlju, zdravstvenoj zaštiti i svakodnevnom životu.

Mapa puta za postizanje rezultata pružiće učenicima vredne veštine i jednostavne, dobro proverene alate koji su im potrebni za prevođenje obećavajućih inovacija ili dokaza u praksi. Grupa stručnjaka će predstaviti naučni pristup poboljšanju praktične, rigorozne metodologije koja uključuje teoriju promene, merljive ciljeve i iterativne, inkrementalne male testove promene da bi se utvrdilo da li se koncepti poboljšanja mogu efikasno primeniti u praksi. Fakultet će ovu nauku predstaviti kroz sočivo unapređenja zdravlja i zdravstvene zaštite, ali će i podeliti primere kako poboljšanje može (i utiče) na naš svakodnevni život.

Svake nedelje, polaznici će uroniti u zanimljive, interaktivne materijale i relevantne resurse kako bi počeli da prave komplet alata za poboljšanje koji će im služiti dugo nakon završetka sedmonedeljnog kursa. Polaznici će odmah staviti svoje nove veštine na test dok svake nedelje rade na projektu ličnog poboljšanja koji će im pokazati moć nauke koja je decenijama unapređivala zdravstvenu zaštitu i druge industrije širom sveta.

Jedini preduslov za kurs je radoznalost, ali nagrada je doživotno usavršavanje.

Kurs je razvijen u saradnji između Univerziteta Harvard i Instituta za unapređenje zdravstvene zaštite. Predavači su:

Don Goldmann – Glavni naučni službenik, emeritus i viši saradnik Instituta za unapređenje zdravstvene zaštite Profesor pedijatrije Harvard Medical School Profesor epidemiologije Harvard School of Public Health na Univerzitetu Harvard

Dave Williams – Fakultet na Institutu za unapređenje zdravstvene zaštite (IHI)

Don Berwick – Predsednik emeritus i viši saradnik u Institutu za unapređenje zdravstvene zaštite (IHI)

Kurs završavate samostalno, tempom koji Vama odgovara. Trajenje kursa je 7 nedelja, od 2 do 5 sati nedeljno. Kurs možete pogledati ovde.