Mediko

Lekari · November 16, 2023

Prim. dr sc. med. Ilijana Mažibrada

Prim. dr sci. med. Ilijana Mažibrada, specijalista ginekologije i akušerstva s fokusom na perinatologiju, trenutno je načelnica Republičkog centra za planiranje porodice i šefica odeljenja za dečiju i adolescentnu ginekologiju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije. Sa završenim Medicinskim fakultetom 1990. godine, specijalizacijom iz ginekologije i akušerstva 1997. godine, i supspecijalizacijom iz perinatologije 2022. godine, Dr Mažibrada je stekla titulu Primarijus 2016. godine.

Njen obimni akademski put uključuje magistarsku tezu “Alternativna hormonska kontracepcija i adolescentno doba” (2004) i doktorsku tezu “Analiza pokazatelja oksidativnog stresa u adolescentkinja sa sindromom policističnih jajnika na različitim terapijskim režimima oralne hormonske kontracepcije” (2018). Stručna područja u kojima se ističe obuhvataju opštu ginekologiju, perinatologiju, dečiju i adolescentnu ginekologiju.

Dr Mažibrada doprinosi stručnoj zajednici kroz brojne radove, predavanja, i učešće u domaćim i međunarodnim stručnim udruženjima kao što su Srpsko lekarsko društvo, Ginekološko-akušerska sekcija, DAGS, i EURAPAG.

Ginekološki pregled kod dr Ilijane možete obaviti u poliklinici Vaša kuća zdravlja.