Saznajte više o bakterijama, pesticidima i zdravstvenim opasnostima prisutnim u hrani.
Svakodnevno se objavljuju izveštaji o skandalima i opozivima hrane. Jednog dana to su strašne bakterije u mesu, a drugog dana opasni pesticidi u voću. Prema nekima, meso treba dobro kuvati da bi se sprečile bolesti koje se prenose hranom, dok drugi upozoravaju da se hrana ne zagreva kako bi se sprečilo stvaranje otrovnih materija.
Mnogi potrošači su zabrinuti zbog konfliktnih i zbunjujućih poruka o opasnostima od hrane.
Ovaj kurs o ishrani i zdravlju će vas naučiti o faktorima rizika koji su povezani sa hranom i dati vam alate za procenu i kvantifikaciju opasnosti koje one mogu predstavljati. Naučićete o bezbednosti hrane, efektima prerade hrane, zajedničkoj odgovornosti u lancu ishrane i prevenciji trovanja hranom. Nakon ovog kursa, moći ćete da razlikujete šta je mit o hrani, a šta je stvarni zdravstveni rizik.
Organizator kursa je Wageningen University & Research, a predavači su:
Ivonne M.C.M. Rietjens – Redovni profesor toksikologije na Wageningen University & Research-u
Marcel H. Zwietering – Redovni profesor mikrobiologije hrane na Wageningen University & Research-u
Martine Reij – Docent u Laboratoriji za mikrobiologiju hrane na Wageningen University & Research-u
Kurs završavate samostalno, tempom koji Vama odgovara. Trajenje kursa je 8 nedelja, od 6 do 8 sati nedeljno. Kurs možete pogledati ovde.