Kursevi · March 8, 2023

Online kurs: Ishrana i zdravlje – ljudski mikrobiom

Naučite kako možete uticati na svoje zdravlje poboljšavanjem zdravlja creva; kako Vaš mikrobiom zajedno sa Vašom ishranom može očuvati normalnu funkciju creva. Uravnotežen mikrobiom i unos ishrane mogu da izbegnu poremećaje kao što su nervozna creva, gojaznost i dijabetes.

Vaše telo se ne sastoji samo od ljudskih ćelija, već i od triliona bakterija, gljivica i virusa. Zajedno čine ljudski mikrobiom i imaju ogroman uticaj na vaše zdravlje. Na primer, ono što jedete i pijete utiče na crevne mikrobe ljudskog crevnog mikrobioma. U ovom kursu naučićete kako ljudski mikrobiom igra važnu ulogu u održavanju normalne funkcije creva, varenju određenih hranljivih materija, ranom razvoju života, ponašanju i sprečavanju poremećaja. Ovaj kurs će Vam pomoći da steknete osnovno razumevanje ljudskog mikrobioma i uticaja na ljudsko zdravlje. Otkrićete najnovija akademska saznanja o prehrambenim vlaknima, dodatnim bakterijama, probioticima i mikrobiologiji.

Organizator kursa je Wageningen University & Research, a predavač je

Clara Belzer – Docent u laboratoriji za mikrobiologiju, odeljenja za agrotehnologiju i prehrambene nauke na Wageningen University & Research-u

Kurs završavate samostalno, tempom koji Vama odgovara. Trajenje kursa je 6 nedelja, od 3 do 5 sati nedeljno. Kurs možete pogledati ovde.